Acasa » Stiri imobiliare » Actionarii Elpreco au preluat fabricile de ciment Lafarge si Holcim
materiale-de-constructii-elpreco-50176_big

Actionarii Elpreco au preluat fabricile de ciment Lafarge si Holcim

Producatorii de materiale de constructii Elpreco din judetul Dolj si Ferrobeton din judetul Prahova, detinute de grupul irlandez CRH, au depus o oferta de aproximativ 6 miliarde de euro pentru activele pe care gigantii din industria cimentului Lafarge si Holcim le-au scos la vanzare pentru a putea fuziona.

Businessul Lafarge Ciment, principala companie prin care francezii de la Lafarge sunt prezenti pe piata locala, potrivit ultimelor statistici facute publice in anul 2013, a ajuns la putin peste 155 de milioane de euro, in timp ce profitul net s-a ridicat la 10 milioane de euro. Pe de alta parte, Holcim Romania a ajuns la un rulaj de 202 milioane de euro in 2013 si o pierdere neta de 1,4 mil. euro.

Odata ce fuziunea se va realiza, noul grup care se va numi LafargeHolcim, va ramane in Romania cu activele Holcim, respectiv doua fabrici de ciment la Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 16 statii de betoane, 5 statii de agregate, 2 fabrici de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti.