Acasa » Stiri imobiliare » Boom-ul Imobiliar- Lucrari haotice pe piata de profil
1321874768a1

Boom-ul Imobiliar- Lucrari haotice pe piata de profil

Dupa ce s-a resimtit o revenire a pietei imobiliare, proiectele imobiliare au crescut, provocand un haos atat din punct de vedere al tipurilor de constructiile, dar a felului in care acestea au fost construite.

In 2013, cel mai recent an care prezinta statistici clare, piata locala de arhitectura si de proiectare s-a ridicat la aproape 200 de milioane de euro, fata de anul 2008 cand s-a ajuns la 500 miliaone de euro. Arhitectii si proiectantii din domeniu considera ca boom-ul imobiliar a produs mult haos: „Perioada 2006-2008 a fost una de crestere destul de brusca, chiar exagerata aa spune, nenaturala. S-a lucrat destul de haotic, cu «hei-rup» din cauza volumului mare de investitii imobiliare“, confirma Claudiu Botea, managing partner al biroului de arhitectura Arhimar din Cluj-Napoca.

In momentul de fata , clientii, datorita nivelului mai scazut de constructii, nu mai cumpara orice, se judeca mult inainte de a incepe o investitie imobiliara, majoritatea cer studii de fezabilitate inainte de a face pasul cumpararii locatiei. Clientii au inceput astfel sa cunoasca legislatia si sa asculte de arhitect.