Acasa » Stiri imobiliare » Bursa te duce la lei. Adevărați
lei

Bursa te duce la lei. Adevărați

Operatorul de piață Bursa de Valori București lansează o loterie prin care câștigători vor fi investitorii care tranzacționează pe platforma sa. 150 de tranzacții vor fi premiate cu excursii city break, cele mai multe în orașe europene. Extragerea cea mai importantă va fi pe 4 mai, la împlinirea a 150 de ani de la lansarea monedei naționale, leul, iar premiul cel mai mare va fi o călătorie de șase zile în Kenya, unde investitorii vor putea vedea lei adevărați.

Bursa de Valori București vrea să îi aducă pe o parte din investitorii care tranzacționează pe platforma sa aproape de lei. La propriu! O loterie prin care vor extrase aleatoriu tranzacții care îi vor duce pe investitorii săi în mai multe călătorii de tip „city break”, dintre care cea mai exotică este cea în Kenya, unde câștigătorii pot vedea lei adevărați.

Demersul este inițiat de operatorul de piață BVB pentru atragerea atenției investitorilor de retail către piața de capital și oportunitățile oferite de aceasta, spune Lucian Anghel, președintele Consiliului de Administrație al Bursei, prezent la evenimentul de lansare de la deschiderea ședinței de tranzacționare.

La concurs, pot participa toți investitorii individuali de la BVB, singura condiție fiind aceea de a realiza măcar o tranzacție. Fiecare investitor se va putea înscrie cu câte 100 de tranzacții. Premiile oferite de agenția de turism Paravion vor consta în excursii de tip „city break” în Dubai și orașe europene precum: Munchen, Amsterdam, Istanbul, Catania, Valencia, Milano, Praga, Londra, Berlin, Viena, Bruxelles și Barcelona.

Extragerile vor fi lunare. 150 de tranzacții vor fi alese aleatoriu, iar tranzacția cu cea mai mare valoare va fi considerată câștigătoare. Loteria este organizată și pentru a marca 150 de ani de la lansarea monedei naționale, leul. La 4 mai va fi și cea mai importantă dintre extrageri, zi în care va fi acordat premiul cel mare, după cum spuneam mai sus, o excursie cu cazare pentru 6 nopți în Kenya, unde vor putea fi văzuți leii, de data asta cei adevărați.

Acesta este al 3-lea demers de angrenare a investitorilor în activitatea de tranzacționare, după organizarea concursului virtual BVB Invest Quest și competiția de tranzacționare cu bani reali în desfășurare „Condus de randament”, unde premiul cel mare este un automobil Dacia Duster.

În prezent, participarea publicului larg la activitatea de tranzacționare este redusă, numai 15.000 de conturi înregistrând cel puțin o tranzacție la fiecare 6 luni. Potrivit ultimului raport lunar al BVB, în intervalul ianuarie-decembrie 2016 pe piața de acțiuni au fost înregistrate schimburi în valoare de 9,02 miliarde de lei (2,01 miliarde de euro), rulajul mediu zilnic pe acest segment fiind de 35,53 milioane de lei (7,91 milioane de euro).

Reprezentanții operatorului de piață spun că aceia care dispun de economii ar trebui să-și îndrepte atenția mai mult către bursă. Indicele BET-TR, care măsoară evoluția celor mai tranzacționate 10 acțiuni și include încasarea dividendelor, a înregistrat în intervalul 30 decembrie 2013 – 30 decembrie 2016 un avans de 29,54%, ceea ce se traduce printr-un randament anualizat de 9,7%. Potrivit unui studiu al băncii Berenberg, realizat în mai 2016, BVB era piața cu cel mai ridicat randament al dividendului din lume.

Sursa: profit.ro