Acasa » Stiri imobiliare » Compania Strabag- proiecte de peste 500 de milioane de euro
strabag

Compania Strabag- proiecte de peste 500 de milioane de euro

Strabag, companie austriaca, a fost liderul constructiilor pe planul local in anul 2013, daca privim cifra de afaceri,  2014 fiind insa anul in care proiectele acestora s-au injumatatit.

 Grupul austriac Strabag, cel care a construit printre altele, cel mai inalta cladire de birouri din Romania, Sky Tower sau autostrada Deva- Orastie, a incheiat anul trecut, 2014, cu o cifra de afaceri de aproximativ 181 milioane de euro, in scadere cu 44% fata de anul 2013, potrivit raporturilor companiei.

Constructorul austriac a tinut sa explice declinul masiv avut, spunand urmatoarele: ‘Mai multe proiecte de anvergura din portofoliul Strabag au fost finalizate in Romania (…), iar in locul acestora, comenzile noi pe care compania le-a pre­luat pe aceasta piata nu au apucat inca sa se reflecte in volumul de lucrari tot­al’.

Noile comenzi, mentionate de acestia, urmeaza aiba rezultate vizibile, cel mai probabil anul acesta, avand in vedere ca in ansamblu Strabag avea la finalul anului trecut un portofoliu de comenzi de aproape jumatate de miliard de euro in Romania, fata de putin peste 300 de milioane de euro la sfarsitul lui 2013.