Acasa » Media » Complexul Bucur Obor – posibilitati de extindere
bucur-obor

Complexul Bucur Obor – posibilitati de extindere

Magazinul Bucur Obor a fost infiintat in 1975, considerat ca fiind printre primele Magazine Universale, gen hypermarket, din Bucuresti si din Romania.

Odata cu anul 1977, an in care s-au dat in functiune mai multe aripi comerciale ale magazinului, si pana in anul 1989, Bucur Obor a constituit principala sursa de aprovizionare a locuitorilor din capitala si  din restul tarii. Dupa 1989, Bucur Obor aflat intr-o zona principala de atractie comerciala nu numai a locuitorilor zonei, dar si a restului bucurestenilor, a trecut prin mai multe etape de dezvoltare, inclusiv prin privatizarea acestuia in anul 1996, transformarile in structura proprietarilor actionari, precum si dezvoltarea noilor centre comerciale din Capitala, cu obiecte de activitate si produse comercializate similare, punandu-si si acestea amprenta asupra fluctuatiilor in evolutia dezvoltarii zonei, in general, si a Magazinului Bucur Obor, in particular.

In prezent, societatea Bucur Obor S.A. detine si administreaza intregul Complex Comercial Bucur Obor, obiectul sau de activitate fiind inchirierea de spatii comerciale. Conducerea actuala aa dus in discutie la inceputul acestui an, posibilitatea de extindere a magazinului, intrucat se considera prea mic pentru a fi privit ca un mall, dar si prea mare sau cu o structura improprie pentru a fi în categoria super- sau hipermarketurilor.

Orice posibila achizitie de noi spatii, va trece intai printr-o analiza a actionarilor si supusa aprobarii de catre acestia. Pentru anul 2015, acestia si-au fixat o cifra de afaceri de 21 mil. lei si un câştig de 10,3 mil. lei, luand in considerare  faptul ca in acest an vor expira si vor putea fi renegociate contractele de asociere in participatiune semnate in 1995, inainte de privatizare.