Acasa » Stiri imobiliare » Constructiile noi si rata dezvoltarii in Romania
646x404

Constructiile noi si rata dezvoltarii in Romania

Potrivit statisticilor, de la an la an, Romania a inregistrat schimbari semnificative in privinta constructiilor noi, si aici ne referim indeosebi la cererea apartamentelor din sectorul ansamblurilor noi. Cresterea cea mai mare s-a inregistrat in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (+941 autorizatii), Nord-Vest (+204) si Sud-Est (+68).

Pe de alta parte, scaderi semnificative au fost inregistrate in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (-361), Centru (-256), Sud-Muntenia (-238 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (-169) si Vest (-144).

Unul din factorii esentiali ai acestor fluctuatii se refera la cerere in primul rand si calitatea constructiei, pretul cel mai mic de achizitie, fiind unul din criteriile de cautare atat pentru dezvoltatori, cat si pentru cumparatori.

Se aduce astfel in discutie, o situatie mai mult sau mai putin problematica, care face referire la deficientele de calitate pentru toate tipurile de constructie, fie ca vorbim de sectorul rezidential, industrial sau comercial. Pornind de la aceasta afirmatie, ne punem un semn de intrebare care vine o data cu pretul scazut al unui apartament sau constructie propriu-zisa si la ce aduce cu sine dezvoltarea constructiile facute defectuos.

Prin urmare, aceste elemente au adus modificari substantiale legii 10/1995 privind calitatea in constructii, modificari discutate in cadrul conferintei ‘Calitatea în construcții: Ce ascund prețurile prea mici ?’ , desfasurata luna trecuta. Subiectele de discutie au fost multiple, legate de o strategie noua privind achizitiile publice, calificarea fortei de munca in constructii sau opiniile dezvoltatorilor imobiliari in ceea ce priveste calitatea constructiilor.