Acasa » Media » Cum ne alegem spatiul de birouri potrivit
Design-si-amenajare-spatiu-birou

Cum ne alegem spatiul de birouri potrivit

Consecintele alegerii unui spatiu de birouri nepotrivit, pot fi dintre cele mai variate, mai ales ca in majoritatea cazurilor se doreste o inchiriere pe periaode lungi de timp. Locatia, ca multe alte aspecte, trebuie aleasa pentru a raspunde nevoilor companiei, nicidecum preferintelor. Tocmai de aceea este necesar sa exemplificam cativa pasi vitali in alegerea spatiului de birouri potrivit.

Se aduce in discutie in primul rand spatiul, mai ales daca se gandeste in perspectiva si la o continua dezvoltare, iar in cazul unei chirii mari negocierea este necesara. Urmeaza apoi locatia la fel de necesara, atat pentru angajati, cat si pentru clientii companiei:  “Cand doresti sa iti schimbi sediul si birourile, asigura-te ca nu risti sa iti pierzi angajatii, din cauza distantei fata de domiciliul lor sau a altor impedimente”, spune Peter Riguardi, presedintele operatiunilor din New York ale companiei imobiliare Jones Lang LaSalle. Daca parasesti o zona buna, pentru un loc mai ieftini, vine de la sine faptul ca reducerea costurilor are propriul cost: pierderea unora dintre clienti. Chiar si in era videoconferintelor si a Skype-ului, este important ca intalnirile de business sa se desfasoare intre patru ochi.

Un aspect la fel de important, este si design-ul si  modul in care este facuta amenajarea birourilor: “Am vazut companii mandre de investitiile in sediile lor. Ei isi invita clientii la discutii si acestia din urma se intreaba daca nu cumva platesc prea mult pentru serviciile respective”, subliniaza expertul Riguardi. Pe de alta parte, daca nu se investeste  in imagine, exista riscul ca oamenii sa isi puna intrebari cu privire la “sanatatea financiara” a companiei .

Locurile de parcarea, rampa pentru persoanele cu dizabilitati,  proprietarul cu care se face inchirierea, sunt alte aspecte care trebuie luate in considerare in momentul alegerii unui spatiu de birouri.