Acasa » Descriere oras Popesti-Leordeni

Descriere oras Popesti-Leordeni

Localizare

Oraşul Popeşti-Leordeni este situat pe DN4 Bucureşti-Olteniţa, la ieşirea din Bucureşti. De centrul capitalei îl despart 9 kilometri.

Suprafaţa oraşului este de 5.580 ha. Suprafaţa de intravilan este de 970 ha, în timp ce extravilanul ocupă 4.610 ha.

Populaţia

Populaţia oraşului este de 15.114 de locuitori (7.350 persoane de sex masculin şi 7.764 persoane de sex feminin) – conform recensământului din anul 2002 – de confesiune catolică şi ortodoxă care coexistă în relaţii fraterne.

primaria-oras-popesti-leordeni

Primaria Popesti-Leordeni

Administraţie

În cadrul învăţământului sunt înscrişi 1650 de copii. În oraş se găsesc patru şcoli, şapte grădiniţe dintre care trei particulare, o circă financiară (în localul Primăriei), un dispensar deservit de 6 medici şi 2 stomatologi, două farmacii, policlinica „MEDICA-POPEŞTI”, un cămin de bătrâni (patronat de Institutul „Sf. Maria”), un cămin de copii orfani (patronat de fundaţia F.A.R.A.), biserici ortodoxe şi catolice, şi multe altele.

Oraşul este format din trei sate, a căror toponimie se regăseşte în numele boierilor care au trăit prin aceste locuri cu secole în urmă: Popeşti-Conduratu sau Pavlicheni, Popeşti-Români şi Leordeni.

Oraşul Popeşti-Leordeni are ca patroană şi ocrotitoare pe Sf. Fecioară Maria, iar în fiecare an, pe data de 8 septembrie (sărbătoarea Naşterii Sf. Fecioare Maria) toţi locuitorii ţin sărbătoarea deosebit.