Acasa » Media » Executarile silite si oportunitatile achizitionarii unei locuinte ieftine
executari

Executarile silite si oportunitatile achizitionarii unei locuinte ieftine

Executarile silite par sa fie motorul de crestere a pietei imobiliare in acest an, ajungandu-se la concluzia ca anul 2015 va aduce cea mai mare crestere din ultimii 5 ani: „Credem că anul 2015 va aduce cea mai mare creştere din ultimii cinci ani pe piaţa de consultanţă imobiliară şi ne aşteptăm ca o serie de jucători noi care au analizat piaţa în ultima perioadă să devină activi. Ne aşteptăm ca segmentul portofoliilor imobiliare bancare executate să fie unul dintre motoarele acestei creşteri“, a declarat Oana Iliescu, managing director DTZ Echinox.

Din ce în ce mai multe instanţe de judecată ţin cont de deciziile CJUE şi legiuitorul propune modificări radicale în privinţa executării: legea insolvenţei persoanelor fizice şi legea creditelor ipotecare, Romania urmand astfel calea tarilor  vestice în privinţa executării silite.

Executarea silită trebuie să ţină cont de prevederile Directivei 93/13, implementată prin Lege 193/2000,  privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesionişti şi consumatori, prin care li se interzice primilor să practice clauze nelegale. În ipoteza în care un creditor, prin contract, a cerut de la debitor sume de bani mai mari decât era îndreptăţit să o facă, potrivit legii, atunci creanţa generată de neplata creditului nu mai poate fi considerată certă şi exigibilă, deci nu se mai poate trece la executarea silită.

In Bucuresti , solutiile pentru achizitie in cazul apartamentelor executate sunt multiple. In randurile ce urmeaza o sa va prezentam cateva exemple. În zona Griviței-Gara de Nord, un apartament cu două camere, de 41 de metri pătrați, este scos la vânzare la pretul maxim de 26.500 de euro, la un preț asemănător, respectiv 26.900 de euro se scoate la licitație un apartament cu trei camere. Locuința este situată în sudul Capitalei, zona Giurgiului, și are o suprafață utilă de aproape 63 de metri pătrați. cu o sumă suficientă pentru achiziția unui apartament cu două camere într-o zonă semicentrală a Bucureștiului, cei interesați de segmentul licitațiilor silite pot cumpăra unul cu patru camere, situat însă într-unul dintre cartierele mărginașe ale orașului. În zona Pantelimon, Smarthousing scoate la vânzare un apartament cu patru camere, cu o suprafață de 76 de metri pătrați, la un preț de circa 48.000 de euro.