Acasa » Media » Exproprieri de peste 47 milioane lei pentru largirea centurii capitalei
CenturaBucuresti

Exproprieri de peste 47 milioane lei pentru largirea centurii capitalei

Odata cu hotararea de a se largi centura capitalei, prin creerea a 4 benzi, Statul Roman va ajunge la despagubiri semnificative, din cauza numeroaselor exproprieri care se vor face, exproprieri care vor aduce daune de peste 47 milioane lei. Una din cele mai semnificative despagubiri ii va reveni unei persoane fizice, Bogaciu Ion, care va primi 3,9 milioane de lei pentru 604 metri patrati in zona Afumati.

Se vor expropria prin urmare aproximativ  293.000 de metri patrati pentru largirea la patru benzi a 20 de kilometri din centura Capitalei, intre A1 Bucureşti-Piteşti si pasajul Chitila (8,7 kilometri), respectiv intre DN 2 (Voluntari)si A2 Bucuresti-Constanta (11,3 kilometri), potrivit datelor furnizate pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Nu numai persoanele fizice vor fi afectate de aceste hotarari, compania Eisberg, subsidiara locala a grupului elvetian Eisberg, ar urma sa primeasca 2,5 mil. lei pentru 4.069 de metri patrati in orasul Pantelimon,unde isi desfasoara activitatea, acolo compania avand o fabrica in care proceseaza salate.

Dealerul Autoklass Center si compania Romstal specializata in instalatii si produse sanitare, sunt printre companiile care vor avea parte de aceste despagubiri, ambele fiind controlate de italianul Enrico Perini, acestea primind daune de 0,9 milioane de lei pentru aproape 7.000 de metri pătraţi în Chitila.

Toate aceste date, sunt furnizate in proiectul de hotarare al Guvernului, dupa multe incercari esuate de a duce acest plan la bun sfarsit, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania  a tot incheiat contracte pentru reabilitarea sau largirea la patru benzi a centurii, multe dintre ele au fost reziliate, fie din cauza lipsei de finantare, fie din cauza intrarii in insolventa a uneia dintre firmele constructoare implicate in contract.