Acasa » Media » Primul loc de joaca verde, conceput chiar de copii!
parc

Primul loc de joaca verde, conceput chiar de copii!

Liderii constructiilor verzi vor avea in curand o intalnire pentru a gandi cel mai educativ si mai verde loc de joaca pentru copii. Totodata, in tara noastra, este primul de acest gen. Participantii sunt mai putin obisnuiti la asemenea intruniri. Vor fi multi copii, de toate varstele, care isi vor spune asteptarile si dorintele in ceea ce priveste noul loc de joaca. Care este scopul acestui proiect? Acela de a-i face atat pe adulti, cat si pe copii, sa constientizeze importanta durabilitatii si eficientei unei dezvoltari imobiliare verzi.

Locul de joaca va intruni elemente comune si educative

Bineinteles, orientarea locului de joaca va tine cont de pozitia soarelui pentru lumina si umbrire. De asemenea, copacii vor fi „vesnic verzi”, plasati atent, si vor oferi protectie impotriva vanturilor puternice, pentru un mediu mai confortabil si mai sigur pentru micuti. Leaganele si toboganele vor fi combinate cu elemente educative.

Acest loc de joaca pentru copii are scopul de a servi drept un loc de explorare, educatie si inspiratie pentru alti dezvoltatori de proiecte. Aceste elemente vor creste, cu siguranta, gradul de constientizare al adultilor si copiilor in ceea ce priveste durabilitatea si elementele bioclimatice care sunt implicate in proiectarea acestui mediu natural si sanatos.