Acasa » Stiri imobiliare » Reducerea TVA stimuleaza si piata imobiliara
property-investment-11

Reducerea TVA stimuleaza si piata imobiliara

Anul acesta se asteapta o crestere a sectorului constructiilor, cu aproximativ 9 miliarde de euro, in contextul in care pe timp de criza se inregistrase un declin de 40 %. Se remarca faptul ca odata cu scaderea TVA-ului de la 24% la 9% pentru produsele agroalimentare, masura luata in luna iunie a acestui an, piata constructiilor poate produce o crestere semnificativa stimulata indeosebi de dorinta de consum, scaderea TVA avand astfel un impact pozitiv in toate domeniile de activitate.

„De asemenea, si activitatea de constructii de hoteluri este asteptata sa creasca in 2015, stimulata in parte si de decizia Guvernului de a reduce TVA la serviciile turistice de la 24% la 9%”, potrivit companiei de consultanta PRM.

Un alt element care va duce la o crestere a pietei imobiliare este reprezentat si de suplimentarea programului Prima Casa, iar pe termen mediu si lung proiectele de infrastructura incluse in Master Planul General de Transport vor reusi sa aiba un impact pozitiv asupra sectorului de profil: „Constructiile ingineresti, legate de dezvoltarea infrastructurii de transport şi de energie a tarii, nu au putut tine pasul cu avansul din zona dezvoltarilor rezidentiale si nerezidentiale, mai ales din cauza reducerii contributiei financiare din partea sectorului public”, precizeaza PMR.

Sectorul rezidential a resimtit in ultima perioada o crestere importanta de 30%, in timp ce cladirile nerezidentiale au crescut cu aproape 17%.