Acasa » Stiri imobiliare » Rezultatul crizei economice din Danemarca- tot mai multe banci ofera credite
criza-economica1

Rezultatul crizei economice din Danemarca- tot mai multe banci ofera credite

Devenita tara cu cei mai multi debitori, Danemarca, traieste un razboi valutar pe segmentul bancar, din cauza numarului de banci existente si mai mult de atat, datorita ofertelor cu dobanzi foarte mici care sunt pe piata.

Una dintre cele mai cunoscute banci daneze, Spar Nord Bank, se teme de un colaps, cauzat  de bancile rivale care vin cu rate atat de mici incat pun in pericol profitabilitatea: „Am atins limita profitabilitatii in ofertele pe care le avem si tot am pierdut clienti“, a afirmat Ole Madsen, vicepresedinte al Spar Nord.

Conform datelor furnizate de banca,  creditele pentru companii au scazut cu peste 40% din anul 2008:  „Asistam la un excedent de lichiditate si capital. Este reversul crizei creditului. Sunt prea multe banci care vor sa dea credite“, a explicat directorul autoritatii de supraveghere financiara Kristian Vie Madsen.

Pe de alta parte, acest lucru este confirmat si de banca Danske Bank, cea mai mare banca din Danemarca, care se asteapta ca ratele negative sa fie mentinute pe intreaga perioada a acestui an, acest fapt reprezentand o situatie buna pentru clientii care doresc credite, insa efectul va fi unul destabilizator, creand numeroase probleme pe plan bancar si financiar.