Acasa » Media » Se resimte nevoia de spatii verzi in Bucuresti
Parcul Bordei

Se resimte nevoia de spatii verzi in Bucuresti

Pana in prezent, problema spatiilor verzi a fost tratata cu superficialitate de catre autoritatile romane, transportul si strazile din capitala fiind principala problema pentru care acestia cauta rezolvare.

Potrivit statisticilor, Bucuresti este al doilea oras din Europa ca densitate a populatiei, cu o medie de 8.518 locuitori/km². Lipsa spatiilor verzi reprezinta o problema nerezolvata,  in contextul in care 80% dintre bucuresteni s-au plans de poluarea aerului si de cea fonica, potrivit unui raport al autoritatilor europene privind perceptia asupra calitatii vietii.

Potrivit datelor furnizate de Primaria Municipiului Bucuresti, in capitala sunt  5.065 de hectare de spatii verzi : „Orice investitie in amenajarea unor parcuri sau spatii publice se va dovedi rentabila pe termen lung. Arborii sau parcurile influenteaza pozitiv valoarea terenurilor unui oras. In Londra, de exemplu, pe mai multe terenuri care au facut parte din platforme industriale desfiintate au fost plantati copaci, aceste zone devenind ulterior poli de investitii. In Bucuresti, majoritatea investitiilor in amenajarea unor spatii publice s-au dovedit un succes. Astfel, daca in urma cu zece ani conceptul de Centru Vechi era unul inexistent, o serie de mici investitii au facut din aceasta zona un adevarat pol de dezvoltare urbana orasului.”

Se vehiculeaza ca OAR din Bucuresti intentioneaza sa dezvolte, in parteneriat cu societatea civila, un numar de 18 proiecte comunitare in 10 zone importante ale Capitalei. Se considera ca aceste proiecte vor duce pe termen lung la cresterea numsrului de turisti, a numsrului investitiilor straine si la imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor.