Acasa » Media » Skanska se pregăteşte de noi proiecte
Skanska_LS_00

Skanska se pregăteşte de noi proiecte

Grupul suedez Skanska este un gigant al pietei imobiliare cu afaceri de 15 mld. euro in 2013, cladirea de birouri Green Court din nordul Capitalei, fiind o investitie de 46 mil. euro din fonduri proprii.

Acestia au reusit deja sa ocupe imobilul in proportie de 90% din spaţii prin contracte cu grupurile Orange şi Schneider Electric, iar suedezii au inceput apoi lucrarile si la cea de-a doua cladire a proiectului Green Court care a fost livrata in vara  acestui an. Reprezentantii Skanska lasa senzatia ca sunt abia la inceput.

„Suntem foarte selectivi cand alegem pietele pe care intram“, a spus Claes Larsson, vicepresedinte executiv al grupului suedez, prezent la evenimentul de inaugurare a primei clădiri. „E necesar ca piata in care intram sa aiba valori comune cu ale grupului nostru si pot spune ca finalizarea acestei cladiri la trei ani de la venirea noastra in Romania reprezinta o mare realizare. Viziunea noastra este pe termen foarte lung si finalizarea acestui proiect reprezinta o garantie pentru noi“.

Compania Skanska activeaza atat in domeniul constructiilor, cat si in cel imobiliar, modelul pe care activeaza grupul suedez punand accent pe derularea si construirea cosntructiilor ca apoi acestea sa le vanda pentru a obtine fondurile necesare unei noi constructii.