Acasa » Stiri imobiliare » STUDIU STORIA: Orașe și cartiere din România. Oradea, cel mai sigur oraș din țară
images

STUDIU STORIA: Orașe și cartiere din România. Oradea, cel mai sigur oraș din țară

În perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017, Storia a desfășurat un studiu complex privind siguranța orașelor și cartierelor din România, bazat pe evaluările acordate de localnici zonelor în care locuiesc.

Studiul face parte dintr-un program amplu de cercetare, care se va desfășura pe tot parcursul anului 2017. Printre criteriile de evaluare prezente în studiu se numără costul general al vieții, accesul la instituțiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curățenia și zgomotul din mediul urban, spațiile verzi, situația transportului public sau accesul la instituțiile educaționale.

Studiul a fost realizat în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research, pe un eșantion de 93.532 de utilizatori ai platformei OLX, femei și bărbați.

Conform cercetării Storia, Oradea este orașul cu cel mai ridicat grad de siguranță din țară. Clasamentul continuă cu Brașov, Cluj, Sibiu, Sfântul Gheorghe și Timișoara. Bucureștiul se clasează abia pe poziția a noua, iar Ilfov pe a zecea. La polul opus, orașele desemnate în cadrul cercetării ca fiind cel mai puțin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călărași, Târgoviște, urmate de Vaslui, Piatra Neamț, Galați și Reșița.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranță, fiind urmată de Crișana și București și Ilfov. La polul opus, Maramureș și Moldova au obținut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cel mai nesigure regiuni din țară.

Bucureștiul se află pe locul 9 în topul celor mai sigure orașe din România.

Orașele care au primit cele mai mari note la capitolul siguranță sunt cele cu un produs intern brut ridicat. De asemenea, primele locuri sunt ocupate de orașe cu un număr mare de locuitori, de peste 300.000, și cu o rată a șomajului scăzută (sub 4%). Pe de altă parte, cele mai nesigure orașe, potrivit studiului Storia, sunt cele care au sub 100.000 de locuitori și o rată a șomajului ridicată, de peste 8%.

Rugați să evalueze cartierele în care locuiesc, bucureștenii au desemnat Aviației, urmat de Tineretului și Titan, ca fiind cele mai sigure zone din Capitală. La distanțe mici se situează cartierele Băneasa, Baba Novac, Balta Albă și Dristor. Zonele în care bucureștenii se simt cel mai puțin în siguranță sunt Ferentari, Bucur Obor, Baicului și Rahova.

Sursa: blog.storia.ro