Acasa » Stiri imobiliare » Sudul Capitalei- cea mai mare dezvoltare imobiliara in 2015
img_1218359316_15310_1247755945

Sudul Capitalei- cea mai mare dezvoltare imobiliara in 2015

Cresterea cererilor pentru locuintele noi, a facut ca zona de sud a capitalei sa fie cea mai cautata, atat in randul dezvoltatorilor imobiliari, cat si in randul tinerilor care doresc sa aiba propria locuinta. Astfel anul 2015 se anunta unul infloritor, datorat cerintelor mari pentru programul Prima Casa, constructiile imobiliare extinzandu-si dezvoltarea indeosebi in zone precum: Popesti Leordeni, zona Metalurgiei, Alexandru Obregia, Aparatorii Patriei si Oltenitei.

Cartierul Berceni devine astfel unul dintre cele mai atractive zone, bucurandu-se de numeroase avantaje: preturi atractive, acces la metrou, zona cu infrastructura foarte dezvoltata, spatii verzi si parcuri, piete agro-alimentare, apartamente noi la preturi mult mai bune decat cele vechi. Dezvoltarea cartierul este strans legata si de statia de metrou Dimitrie Leonida, Popesti Leordeni devenind un oras foarte cautat, in plina dezvoltare urbanistica, care ofera oportunitati nemarginite pentru tineri sau cei care isi doresc o locuinta intr-o zona linistita si accesibila la mijloace de transport, indeosebi metrou.

Apartamentele noi au crescut in numar si in calitatea constructiei, fiind mult mai accesibile, mai ales prin programele generate de bancile romanesti care au o paleta larga de oferte: creditul Prima Casa, creditele ipotecar si imobiliar. Vorbim de constructii foarte frumoase, placute, cu un regim de inaltime care nu depaseste in cele mai multe cazuri, P+5, si o varietate de apartamente, diversificata si adaptata dupa cerintele clientilor din ultimii ani.

Daca ar fi sa comparam preturile apartamentelor vechi cu cele noi construite se observa o diferenta, o garsoniera intr-un imobil vechi se vinde cu pretul mediu de 35.000 euro, in timp ce o garsoniera spatioasa, intr-un ansamblu nou construit, ajunge in medie la pretul de 25.000 euro. Un alt exemplu ar fi, apartamentele de doua camere care se vand intr-un imobil nou la pretul de 39.000 euro, suprafete de pana la 59 mp, in timp ce apartamentele vechi de 2 camere au preturi de pana la 55.000 euro.

Potrivit statisticilor, vanzarile au crescut in mare parte datorita programului Prima Casa, clientii avand o medie de varsta de25-30 ani. Alegerea unui apartament in zona de sud, devine astfel o achizitie foarte buna si de lunga durata.