Noua scoala gimnaziala Ioan Badescu in Popesti Leordeni

Școală nouă S+P+3E în Popești-Leordeni- cu FONDURI EUROPENE
Str.Școlii, așa cum îi spune și numele, își va recăpăta importanța și renumele în oraș, odată cu realizarea unuia dintre cele mai ambițioase proiecte; O școală care va concura pentru Top 3 - cele mai mari și moderne școli din jud.Ilfov.
Scoala Ioan Badescu
 
Dacă vechea școală formată doar din parter, beneficia de o suprafață desfășurată de doar 942 mp, noua construcție se va bucura de o structură de tip S + P + 3E și o suprafață totală desfășurată de 4.800 mp în care vor fi cuprinse inclusiv laboratoare și sală de sport modernă.
 
Valoarea contractului este una record pentru o investiție în oraș ce implică atragerea fondurilor europene și anume:
20.500.000 lei ( cca. 4.300.000 euro)
Din care: 98% - fonduri europene
2% - bugetul local
 
Termen de predare: Septembrie 2023
Redăm în continuare mesajul unui cadru didactic și totodată fost elev la școala ce a reprezentat locul plin de amintiri și încărcături emoționale pentru o mare parte dintre locuitorii orașului Popești-Leordeni:
Invitație la educație
"Aici este locul în care am învățat mulți dintre noi Aceasta este școala noastră de suflet!" spunem toți cu emoție în glas.
Năpăditi de emotii, mărturisim că aici au învățat bunicii noștri încă din anul 1939, cel al înființării școlii noastre. De pe băncile ei, au plecat pregătiți foarte mulți elevi și, nu mare ne-a fost mirarea, că unii au revenit în calitate de oameni-lumină.
Suntem recunoscători fiecărui elev, părinte, bunic, cadru didactic și credem în puterea de a învăța împreună.
Acum luăm parte la o altă etapă a acestei povești: construirea unei școli mai mari"
Sursa: Facebook.com/Primăria orașului Popești-Leordeni