Primarul unui mare oraş îl contrazice pe Ludovic Orban: La păcănele e pericol de infectare, nu pe faleza Dunării

  • Primarul oraşului Brăila, Marian Dragomir, l-a atacat pe prim-ministrul Ludovic Orban
  • Edilul şef a reacţionat după ce premierul a oferit falezele din Galaţi şi Brăila drept exemplu negativ privind numărul mare de persoane fără mască, adunate în spaţii deschise
  • Dragomir i-a recomandat lui Orban să se ocupe cu prioritate de horele de pe litoral acolo unde se răspândeşte virusul Sars Cov 2

7568894-mediafax-foto-alexandru-dobre (1)

Primarul oraşului Brăila, Marian Dragomir, a reacţionat după ce prim-ministrul Ludovic Orban a dat ca exemplu faleza Dunării drept unul din locurile extrem de aglomerate, unde se adună foarte mulţi oameni. 

Edilul brăilean l-a criticat pe premier pentru declaraţia făcută şi i-a recomandat să se ocupe de litoral, unde riscul răspândirii virusului Sars Cov 2 este mult mai mare decât pe faleză. Primarul oraşului Brăila a criticat şi decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de a ţine deschise sălile de jocuri de noroc.
 
„Cea mai mare aglomeraţie din Brăila este la mare, acolo sunt probleme adevărate. Se încing hore pe litoral şi noi ne uităm la faleza Dunării. Prostii. Nu cred că este atât de periculos atunci când te plimbi de mână cu soţia, cu prietena, cu copilul pe faleză. Bine că a redus şi programul la păcănele în loc să le oprească. Acolo este pericol, nu pe faleza Dunării”, i-a declarat corespondentului MEDIAFAX, primarul oraşului Brăila, Marian Dragomir.
 
Premierul României, Ludovic Orban, a vorbit marţi despre necesitatea purtării măştii în zonele aglomerate. Prim-ministrul a oferit ca exemplu falezele din Galaţi şi Brăila unde  frecvent se adună numeroşi oameni. Masca ar putea fi necesară şi celor care merg la piaţă sau în locurile de aşteptare, a precizat Orban. Deciziile vor fi luate de autorităţile judeţene care vor stabili zonele unde se impune introducerea regulii.