Strada Biruintei

Strada Biruinței este una dintre cele mai populate zone din Popesti-Leordeni, beneficiind de proximitatea cu Soseaua Berceni si implicit de infrastrucutra pe care aceasta o ofera (in principal cele  de 4 statii de metrou!). Strdada Biruintei creaza,. alaturi de strada Drumul Fermei, o punte de legatura intre doua artere extrem de importante din sudul capitalei, respectiv Șoseaua Berceni si Șoseaua Olteniței.

 

In ultimii ani zona a cunoscut o dezvoltare uriasa, in special ca urmare a construirii aici a numeroase ansambluri rezidentiale de blocuri noi. Printre ansamblurile rezidentiale ridicate in ultimii ani, mentionam:

Putem afirma, fara sa gresim, urmatoarea teorie:  "Compania Premier a pus Popesti-Leordeni pe harta imobiliara!"

Companiei imobiliara Premier a fost fondata in anul 1994, atunci cand  sudul metropolei bucurestene era departe de imaginea din prezent.

In anul 2006, compania Premier a deschis prima sa sucursala din Orasul Popesti-Leordeni. La acea vreme, localitatea era cu preponderenta o intindere imensa de vii, de plantatii de porumb si cartofiingrijite de o mana de bulgari catolici.  Strazi care astazi sunt adevarate coloane vertebrale ale comunitatii, precum Strada Amurgului sau Strada Drumul Fermei ,  pline de viata, de comert infloritor, de carucioare in care tinerii isi poarta copiii, in acei ani nici nu aveau nume (simple drumuri de pamant, de 4 metri latime, ce purtau denumirea:  "drumuri de exploatare"!).

Strada Biruintei a preluat stafeta , cu zeci de ansambluri rezidentiale ce propun mii de variante tinerilor si investitorilor. Orasul Popesti-Leordeni speculeaza din plin conexiunile cu Sectorul 4, leagura directa cu Soseaua Bercenimagistrala de metrou M2 si deja renumitele statii Metrou Dimitrie Leonida (fosta IMGB)Metrou Berceni si, mai nou, Metrou Tudor Arghezi.  Branduri "autohtone" precum Deco ResidenceApollo ResidenceJoy Residence (ce vin sa completeze traditionalele Metropolitan ResidenceTop Class ResidenceAstrelor ResidenceLotus Residence, etc), reprezinta, oricand, alternative viabile pentru orice tip de familie, pentrunorice buget sau pretentie.

Misiunea, asumata constient de Compania imobiliara Premier, nu se va termina niciodata. Zona de Sud s-a ridicat la rangul actual si datorita legaturii pe mai multe paliere dintre Bucuresti si Popesti-Leordeni. Se va extinde permanent, in acelasi ritm (poate si mai rapid!). In ultima perioada, Bucurestiul  tine greu pasul cu Orasul Popesti-Leordeni, macar din punct de vedere al dezvoltarilor imobiliare. 

 Intre timp, stafeta a fost preluata de strada Miraslau, care tinde sa devina, intr-un viitor extrem de apropiat,  noul pol de interes al orasului Popesti-Leordeni. iar lucrurile evolueaza consistent si intr-un ritm greu de apreciat.